Jak usunąć Timeline z Facebooka?

killer

Wideo

Teoretycznie nie ma odwrotu od Timeline i fizycznie nie da się go usunąć z Facebooka. Jest jednak metoda, żeby wyłączyć go na komputerze z którego korzystasz. Wystarczy zainstalować odpowiednią wtyczkę do przeglądarki.
autorem artykułu jest killer, użytkownik GRA.PL
zobacz wszystkie teksty użytkowników w GRA.pl » 

Facebook już dawno zapowiedział, że od Timeline nie ma odwrotu i dotychczasowo zostanie włączony wszystkim. Jeżeli już masz Timeline, a chciałbyś wrócić do starego profilu, jest jedna prosta metoda na jego usunięcie, a w zasadzie wyłączenie.

Polega ona na zainstalowaniu do przeglądarki na Twoim komputerze specjalnej wtyczki (TimeLineRemove), która spowoduje, że Twój profil będzie wyglądał jak dawniej. Żeby usunąć Timeline wystarczy wejść na stronę TimeLineRemove i ściągnąć wtyczkę odpowiednią dla Twojej przeglądarki. W tej chwili wtyczka jest dostępna dla Firefoxa, Safari, Chrome oraz IE 8.

Zainstalowanie wtyczki nie powoduje jednak całkowitego usunięcia Timeline, zostanie on wyłączony jedynie na komputerze i przeglądarce na której ją zainstalowałeś. Sam wszystkie strony i profile zobaczysz w starej wersji, jednak Twoi znajomi, którzy nie zainstalowali wtyczki zobaczą Twój profil w wersji z Timeline.

Tak wygląda profil po zainstalowaniu wtyczki:

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie